Geplaatst op

Samenwerking Veldshop + Nieuwe druk Kostmossen

Na 12 jaar goede samenwerking gaan wij weg bij onze leverancier Hexspoor. De JBU bedankt Hexspoor voor deze jaren goede samenwerking. We wensen Hexspoor veel succes met haar opschaling.
Onze nieuwe leverancier is Veldshop geworden. Wij zijn erg blij met deze samenwerking. Veldshop is een webshop voor Natuurartikelen en zal onze bestellingen afhandelen en verzenden.

Het kan zijn dat deze maand enkele pakketten vertraging hebben opgelopen door deze verhuizing. Onze excuses hiervoor. Wij doen onze uiterste best om alle vertraagde bestellingen zo snel mogelijk geleverd te krijgen.

Veldshop

De eerste totaalleverancier voor zowel de professional als de particulier die zich met natuur & ecologie bezighoudt. Optiek, waadpakken, batterijen, petrischalen.

Veldshop.nl

Nieuwe Druk Determinatietabel Korstmossen op bomen – algemene blad- en struikvormige soorten

De tweede, licht gewijzigde, druk van de Determinatietabel voor korstmossen op bomen van Christa Heyting en Henk-Jan van der Kolk is nu te verkrijgen op onze site en in onze verkoopkisten! De prachtige tabel stelt je in staat alle algemene blad- en struikvormige korstmossen op schors te determineren met enkel een loupe!

Geplaatst op

Nieuw!

Veldgids de vliegenfamilies met drie voetkussentjes van Noordwest-Europa door Theo Zeegers & André SchultenIn deze gids zijn acht vliegenfamilies beschreven die drie voetkussentjes als gezamenlijk kenmerk hebben. Wapenvliegen, Dazen en Snipvliegen vormen de grootste families. De gids behandelt de meer dan 150 soorten die voorkomen in Noordwest-Europa. Zij vertonen een grote diversiteit in vormen, kleuren en levenswijze.

Bestel de gids hier

De nieuwe vliegengids

Ook nieuw:

Er zijn nieuwe verbeteringen beschikbaar voor de Zweefvliegen van Nederland en België (1e druk, 2018) van André Schulten. Download ze hier: https://jeugdbondsuitgeverij.nl/errata/

Geplaatst op

2 nieuwe producten

Het JBU-assortiment is weer uitgebreid met 2 nieuwe artikelen! Zo is de Regenwormengids nu ook in het Engels beschikbaar en er is een nieuwe gids: De Nederlandse Weekschildkevers!
Weekschildkevers zijn fraaie kevers, in het voorjaar kan je met het afspeuren van bloemen en struiken tientallen fraai gekleurde soorten vinden. In de zomer zijn sommige schermbloemen werkelijk gevuld met tientallen rood met zwarte weekschildkevers! Daarom is het verrassend dat dit boekje het eerste determinatiewerk is voor de Nederlandse weekschildkevers.

De boeken zijn te bestellen op onze site.

Geplaatst op

Overdracht administratie

Beste klant,

Momenteel worden twee nieuwe admins ingewerkt bij de Jeugdbondsuitgeverij:
Tjomme Fernhout (Admin) en Rosa Westerborg (Coördinator verkoop). We zijn zeer blij met deze versterking van ons team!

De overdracht van deze administratie en het inwerken van de admins is helaas niet van de ene op de andere dag gedaan. Het kan zijn dat vanwege deze drukte er beperkt op emails en telefoontjes gereageerd wordt.

We vragen om uw begrip hiervoor.

Onze excuses, begin 2020 zal het nieuwe team helemaal vlot van start gaan en hopen we met veel enthousiasme en een grotere capaciteit nieuwe gidsen uit te geven en te verkopen!

Met vriendelijke groet,
de Administratie

Geplaatst op

Wegens vakantie minder verzendingen

Beste klant,

In de maanden Juli en Augustus zullen er helaas minder bestellingen verzonden worden wegens vakantie van onze vrijwilligers. Het kan dus wat langer duren voordat uw bestelling verwerkt en bezorgd wordt. Wij vragen u hiervoor uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Admin Jeugdbondsuitgeverij

 

Geplaatst op

2 Nieuwe producten

Er zijn deze lente weer twee nieuwe producten verkrijgbaar:

Een prachtige nieuwe Zweefvliegenveldgids (door André Schulten) om vrijwel alle Nederlandse en Belgische zweefvliegen op naam te brengen met een overzichtelijke moderne tabel met prachtige foto’s : Koop hem via onze site! 

Daarnaast ook een prachtige pissebeddentabel (door Matty P. Berg en Jan J. van Duinen) voor de Nederlandse Landpissebedden. Bestel hem hier! 

 

 

Geplaatst op

Maar liefst 3 nieuwe uitgaven deze zomer!

Groot nieuws!

De jeugdbondsuitgeverij brengt deze zomer maar liefst 4 nieuwe uitgaven uit, waaronder één herdruk

De Sprinkhanen van Nederland en België

Alweer de vijfde druk van deze succesvolle tabel! De rijkelijk geïllustreerde jeugdbondsklassieker is in een fris nieuw jasje gehesen, maar de inhoud is nog steeds even strak en overzichtelijk. Een must-have voor elke Sprinkhanenliefhebber, amateur of kenner.

Veldtabel Wolzwevers van de Benelux

Met de nieuwe wolzweverveldtabel van John Smit wordt deze leuke groep parasitaïre vliegen in een klap zeer toegankelijk. Met duidelijke foto’s is vrijwel elke wolzwever in het veld te herkennen.

Veldgids Roofvliegen van Nederland en België

Roofvliegen (Asilidae) waren voorheen een vrij lastige, ontoegankelijke groep vliegen voor beginners. Met de komst van deze nieuwe Veldgids van Reinoud van den Broek en André Schulte zijn de vliegen veelal vanaf foto of uit de hand te herkennen. De veldgids is ten opzichte van de eerder gratis downloadbare tabel volledig aangepast, met meer soorten, uitgebreidere tabellen en een overzichtelijke layout. Voor de beginner én enthousiasteling een prachtige tabel, die binnenkort zelfs in het Engels verschijnt!