Geplaatst op

Digitaal archief Februari

Dit jaar begint de JBU met het maken van een digitaal archief. Elke maand zetten we oude, uitverkocht, uitgaves van de JBU op onze website als PDF. Een overzicht is hier te vinden: https://jeugdbondsuitgeverij.nl/digitaal-archief/

We beginnen het jaar met 5 mooie uitgaves van de JBU die elke jeugdbonder wel een keer in zijn handen gehad heeft.

Graafwespen van de Benelux, geschreven door Wim Klein. Deze determinatietabel is een standaardwerk in het Nederlandse graafwespenonderzoek. Veel soorten zijn met deze tabel, in combinatie met het supplement te determineren.

En Graafwespen van de Benelux, supplement, geschreven door Wim Klein. In dit supplement staan veel verbeteringen en enkele nieuwe soorten voor de eerdere uitgave. Samen een gedegen werk om graafwespen mee op naam te brengen.

Wielwebspinnentabel, geschreven door Ron van ‘t Veer. Dit betreft een vrij bijzondere determinatietabel. De wielwebspinnen zijn op naam te brengen, maar ook zijn er beschrijvingen van de webben en ecologie. In de uitgave wordt ook besproken hoe de spinnen te vinden zijn en er zijn veel mooie en nuttige tekeningen toegevoegd.

Spillebeenvliegen, Wortelvliegen en Wolzwevers van Noordwest-Europa, geschreven door V.S. van der Goot & M.P. van Veen. Van deze tabel zijn twee drukken verschenen, hier stellen wij de laatste druk beschikbaar.

Plooivleugelwespen, geschreven door Raimond Hensen. Een van de laatste tabellen van alle plooivleugelwespen in Nederland. De tweede en tevens laatste druk van deze tabel staat vanaf nu op op onze website.