2023: JBU 50 jaar! Dat vieren we met het eerste Natuurboekenbal!

In 2023 viert de Stichting Jeugdbondsuitgeverij haar 50 jarige jubileum. Al deze jaren hebben jongere natuurgeinteresseerden zich vanuit de stichting zich ingezet om determinatietabellen en gidsen van onbekende en missende soortgroepen uit te geven. De laatste jaren gaan steeds meer mensen de natuur in, en stijgt het aantal veldgidsen en natuurboeken. Dit leek ons een goed moment eens een Natuurboekenbal te organiseren: een boekenbal dat draait om veldgidsen, soortenatlassen, determinatiegidsen en andere natuurgerelateerde boeken met vaak een relatief kleine oplage. Deze gidsen worden veelal door vrijwilligers en enthousiastelingen geschreven en samengesteld. Tijd om elkaar in het zonnetje te zetten!

Het evenement zal een netwerkevenement zijn met lezingen, een plenaire discussie en een prijsuitrijking. Er zal ruimte zijn om met elkaar te praten, uiteraard boeken te kopen en te lezen en nieuwe connecties te leggen. Maar bovenal zal het een moment zijn waarop iedereen stil zal staan bij het belang van natuurboeken! Kortom: mis het niet!

Prijs voor de beste veldgids:
Tijdens dit evenement zal een prijs uitgereikt worden voor de beste veldgids van de afgelopen 5 jaar. Binnenkort zullen genomineerde gidsen bekend gemaakt worden en kan er gestemd worden door publiek. Heeft u hier vragen over? Die kunt u stellen via admin@jeugdbondsuitgeverij.nl.

Binnenkort wordt op deze pagina meer informatie gepubliceerd over de locatie, het programma en de genomineerde gidsen. Zet als auteur, uitgever of lezer nu alvast 4 Februari alvast in uw agenda!